×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 127 niet laden

Nieuws uit de bovenbouw

 

Opdracht tot het houden van presentatie in plaats van werkstukken en spreekbeurten.

Groep 6-7-8

In januari zijn de leerkrachten van groep 6 , 7 en 8 aan de de slag gegaan om een andere opzet te bedenken voor de werkstukken die leerlingen in de bovenbouw tot dit schooljaar moesten maken. We hadden de ervaring dat het voor de kinderen veel zoeken op internet was, vaak voor het kind lastig te verwerken in een goede "eigen" tekst,  en dat het leerrendement groter kon zijn. Tevens zochten we naar een werkvorm die meer van deze tijd is en die qua leereffect meer op zou kunnen leveren. 

We kwamen tot de conclusie dat we het oude werkstuk en de spreekbeurt met elkaar konden combineren. De opdracht om een aardrijkskundig onderwerp uit te diepen blijft bestaan, alleen hoeft daar geen werkstuk meer van gemaakt te worden. In plaats hiervan krijgen de kinderen de opdracht om de informatie die ze vinden te verwerken in een powerpointpresentatie. Deze presenteren ze aan de groep. De uiteindelijke presentatie wordt beoordeeld naar inhoud, verzorging en presentatievaardigheid. De waardering krijgt het kind op papier mee naar huis. 
N.B. Door deze manier van werken vervallen de oude spreekbeurten en slaan we twee vliegen in één klap. 

We wensen alle kinderen succes bij hun voorbereidingen. Evt. is er in overleg met de leerkracht, in het geval er thuis geen beschikking is over powerpoint,  altijd een mogelijkheid om na 15.00u. op school aan de presentatie te werken. 


Met vriendelijke groet,
leerkrachten bovenbouw.